Uno Marocchino per favore!
In de koffiebars van tegenwoordig kan je vele soorten koffie bestellen. Een koffiesoort wat in Italië een van de favoriet is, is de Marocchino ( een Marokkaantje).
Volgens vele komt de Marocchino oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Allessandria. Er zijn diverse varianten van deze koffie, maar de basis ingrediënten zijn altijd: espresso, melkschuim en cacaopoeder. De naam zou herleidbaar zijn naar de kleur. De kleur lijkt namelijk op Marokkaans bruin leer dat rond het jaar 1930 werd gebruikt om haarbanden van te maken.
De Marocchino wordt vooral ’s morgens gedronken als energy boost.
Maak zelf een Marocchino koffie
Een Marocchino wordt geserveerd in een espressoglas. Je begint met een espresso, gevolgd door cacaopoeder. Hier giet je melkschuim op, totdat het glas vol is. Tot slot strooi je nog wat cacaopoeder over het melkschuim. Genieten maar!
Stap 1: Espresso
Stap 2: Cacaopoeder over espresso
Stap 3: Melkschuim toevoegen
Stap 4: Cacaopoeder over melkschuim
Zelf een Marocchino maken? Bestel snel!